Facebook link
Jesteś tutaj:
Powrót

Podano do stołu! Krakowskie spotkania kulinarne

Podano do stołu! Krakowskie spotkania kulinarne

Dekoracyjna srebrna solniczka, Wicekrólestwo Peru, ok. 1770 r.

Kraków

Data i godzina rozpoczęcia: środa, 21 kwietnia 2021 17:00
Organizator: Muzeum Krakowa
Muzeum Krakowa zaprasza do wspólnej „uczty”, jaką będzie cykl wykładów poświęconych kulinariom oraz etykiecie przy stole w dawnym Krakowie realizowany online. W wybrane środy o godzinie 17:00 na Facebooku Muzeum Krakowa uczestnicy będą mogli poznać zagadnienia związane z naczyniami i sztućcami używanymi dawniej, zgłębić znaczenie zastawy stołowej czy zastanowić się wspólnie czym charakteryzuje się krakowska kuchnia.
Spotkania mają charakter popularnonaukowych wykładów, ale także stanowią platformę wymiany doświadczeń. Tematy kolejnych spotkań: 21 kwietnia Do stołu podano – rzecz o zastawie stołowej 19 maja Kuchnia krakowska – historia, specyfika, znaczenie