Winnica Pałacu Minoga
Powstanie winnicy jest kontynuacją tradycji tego miejsca. Na przestrzeni wielu lat przy Pałacu Minoga kwitła działalność rolnicza, sadzono rośliny, owoce i warzywa. Pamiętając o przeszłości i chcąc kultywować tradycje, obecni właściciele postanowili skupić się na produkcji wina. Sadzenie, pielęgnacja, zbiory i proces produkcji to nieodłączny element codzienności Pałacu Minoga.
Produkcja wina to nie tylko praca w winnicy, to także kolejne etapy, które odbywają się w winiarni. Obecnie winiarnia znajduje się w piwnicach zabytkowego spichlerza – niezwykle klimatycznego miejsca na terenie dawnego folwarku. W związku z dynamicznym rozwojem trwa budowa nowej winiarni, która wyposażona w nowoczesny sprzęt, będzie służyła jako miejsce do produkcji wina i przechowywania go w najwyższej jakości beczkach wykonanych z najszlachetniejszego dębu francuskiego.
Działalność winnicy Pałacu Minoga została doceniona w wielu konkursach. Debiutanckie roczniki ekologicznych, wegańskich win zdobyły branżowe nagrody i wyróżnienia. Wina z naszej oferty otrzymują medale w ogólnopolskich konkursach.
W Winnicy Minoga Pałac powstają wina wytrawne białe i czerwone, z takich odmian jak: Leon Millot, Marechal Foch, Seyval Blanc, Jutrzenka i Solaris.