Restauracja Pod Różą Kraków
Floriańska 14, 31-021 Kraków
Region turystyczny: Kraków i okolice
W restauracji przy ulicy Floriańskiej 14 nie chodzi się na skróty. Świetne jakościowo, wyłącznie świeże produkty, autorskie pomysły i kulinarne eksperymenty, w których czerpie się zarówno z kuchni polskiej, jak i międzynarodowej, sprawiają, że się tutaj wraca. I tak jest od 20 lat. Dba się tutaj o polską gościnność i szacunek do klienta. Szef kuchni, Tomasz Mierzwa, który uczył się w najlepszych europejskich restauracjach troszczy się o każdy składnik dania, a jego kuchnia jest żywa, zmienna i dynamiczna. W karcie restauracji Pod Różą znajdziecie Państwo i ostrygi, i bałtycką troć, kalafior z czarnym czosnkiem i wołowinę z czarnymi kurkami oraz chrzanem. Wśród dodatków zachwyca piklowany agrest, czarna trufla czy rokitnik. A na słodko szef kuchni poleca figę z pistacją i ricottą oraz brownie z pigwowcem.