Restauracja Brasserie L'Olympique Hotel Francuski Kraków
ul. Pijarska 13, 31-015 Kraków
Region turystyczny: Jura Krakowsko-Częstochowska
W menu m.in.: domowo wypiekane brioche czy croissant na śniadanie, delikatne magdalenki z hotelowej cukierni na podwieczorek, a wieczorem kieliszek doskonałego wina z winnic Reims lub Bordeaux, to niezapomniana podróż po smakach kuchni francuskiej. Restauracja Hotelu Francuskiego to miejsce o ponad 100-letniej historii, w której szef Kuchni Rafał Kalisz prezentuje kuchnie francuską w najlepszym wydaniu. Karta dań przygotowana z starannie wyselekcjonowanych produktów od najlepszych polskich i zagranicznych dostawców tworzy niepowtarzalne doznania kulinarne.
Idealnym dopełnieniem każdego posiłków są doskonałe, domowe wypieki - bagietki, croissanty i brioche z wyśmienitą kawą. Ręcznie wykonane, z należyta starannością, kruche z zewnątrz i miękkie jak chmurka wewnątrz kolorowe makaroniki, puszyste bezy oraz rozpływające się w ustach ptysie to mistrzowskie klasyki francuskiego cukiernictwa.
Zapraszamy na francuską ucztę niczym na dworze Ludwika XVI, do Krakowa na ul. Pijarską 13, do restauracji Hotelu Francuskiego.