Trwa największe święto głodomorów, dołączycie? Do stołu zapraszają Kraków, Bochnia, Gdów, Węgrzce, Wieliczka i Kryspinów

Danie z warzyw na stole
Rozpoczęła się kolejna edycja największego festiwalu restauracyjnego – Restaurant Week! Do 12 listopada możecie doświadczyć nowych smaków i wybrać się na degustację autorskich propozycji menu utalentowanych szefów kuchni. Lubicie łączyć tradycyjną kuchnię z zupełnie nietradycyjnym wykonaniem? Bliska jest Wam idea zero-waste i chcecie zobaczyć, jak robią to inni? Ciekawi Was, jakie cuda można wyczarować z sezonowych składników? Jeśli tak, to koniecznie sprawdźcie, co w tegorocznej edycji Restaurant Week przygotowali dla Was restauratorzy!

Festiwal odbywa się w kilku miastach i regionach w Polsce, a w Małopolsce do wspólnego stołu zaprasza tym razem Kraków, Bochnia, Gdów, Węgrzce, Wieliczka i Kryspinów. Wszędzie czeka na Was 3-daniowe menu degustacyjne w promocyjnej cenie, będące fantastyczną wariacją świeżych składników, sezonowych smaków i fantazji Szefów Kuchni. Jak wziąć udział w Restaurant Week? Bardzo prosto!

Na stronie internetowej Festiwalu wybieracie miasto, interesującą Was restaurację i menu. Możecie przetestować dwie opcje - wegetariańską i mięsną. Do tego dostajecie specjalną edycję koktajlu alkoholowego lub bezalkoholowego. Co dalej? Zabieracie bliskich lub samych siebie na randkę, jecie, doświadczacie, zachwycacie się i robicie powtórkę! A na koniec niespodzianka – zamiast na obiad lub kolację, możecie wybrać się na śniadaniową wersję Festiwalu – Breakfast Week. Tutaj czekają na Was krakowskie restauracje i śniadaniownie, które dobrze Was nakarmią i zrobią pyszną kawę na mleku roślinnym.

Restaurant Week to prawdziwy raj dla podniebienia i niezapomniane wrażenia smakowe. Przekonajcie się sami, jak smakuje Małopolska w takim festiwalowym wydaniu! To jak? Widzimy się przy stole?

Multimedia


Baner - wydarzenia.jpg

Powiązane treści